3 Aralık 2013 Salı

SİĞİL- SİVİLCE- ÇIBAN-YARA İçin Dualar ÇIBAN VE SİVİLCELER İÇİN أدعية المرض:


SİĞİL- SİVİLCE- ÇIBAN-YARA
İçin Dualar

El,ayak vede yüzde çıkan sivilce temru çıban için okunacak dua 
Seneshümü alal hurtumi
İnna belev nahüm
Kema belevna eshabel cenneti
İz eksemü leyazri yerteşnüne
Fetafe taifüm min rabbeke
Vehüm naimüne
Fezbehat kassariymi
Fezbehat kassariymi
Fezbehat kassariymi
Fezbehat kassariymi
Fezbehat kassariymi
Fezbehat kassariymi
Fezbehat kassariymi

7 kere siğil sayısı kadar bugdaya (el yada ayakta var sayalımki 5 tane siğil var 5 bugdaya) okuyup bugdayı topraga yada bir su kenarına gömebılırsınız yada bır ığde dalına okuyup dalı kırınız dal orda kurudukca siğil yada temrular da bır kac gün içinde yok oldugunu göreceksınız Cenabı Allahım dert verdıyse dermanınıda surelere gizlemiştir lütfen ıhmal etmeyınız bu denenmış bır duadır...bunu gecmezse 7 kere tekrar edınız ama büyük olasılıkla tek seferde şifa göreceksınız...

 
اَمْ اَبْرَمُوا اَمْرًا فَإنَّا مُبْرٍمُونَ

peygamberimizin elini toprağa vurarak okuduğu siğil duası

Temra (Siğil) Duası
اَمْ اَبْرَمُوا اَمْرًا فَإنَّا مُبْرٍمُونَ

Okunuşu: “Em ebramû emran fe innâ mubrimûn.”

Yüzde ve elde bulunan temralar (siğiller) için kenarları kalemle işaretlenerek 3-5 ve 7-40 defa bu ayet oknursa Allah şifa verir. 
TEMRE İÇİN:1- Terme üzerine hafifçe dokunarak iğne ucu ile zuhruf suresi 79. ayet yazılırsa şifa bulur.
2- أَمْ أَبْرَمُوا أَمْرًا فَإِنَّا مُبْرِمُونَ Temre olan yer bir çöp ile dıştan içe doğru daire şeklinde çizilerek yukardaki ayet bir nefeste 7 kere olmak üzere 7 kere (top:49) okunur.
3- Kalem suresi 16-20 . ayetler 7 defa okunur. Her okuyuşta 20. ayet 7 defa tekrar edilir ve termeye üflenir. Buna yedi gün devam edilir.
 ________________________________________
SİĞİL- SİVİLCE- ÇIBAN-YARA İÇİN:
1- Peygamberimiz hanımlarından birinin elinde siğil görünce ona şu duayı okumasını tavsiye etmiş ve o hanımı o dertten kurtulmuş.

“Allâhümme yâ musağğırel kebiyri ve mükebbires-sağıyri sağır mâ bi”
NOT
ılk baştaki ve en son yazdıgım bu duayı torunum vede kızım üzerınde denenmış vede şifa buldugum için tüm müslüman kardeşlerımle paylaşmak ıstedım...

Kaynak : http://www.forumdas.net/forum/konu/el-ayak-vede-yuzde-cikan-sivilce-temru-ciban-icin-okunacak-dua.102609/#ixzz3uCJluuwM
ÇIBAN VE SİVİLCELER İÇİN


ÂRİFÂN DERGİSİ TEMMUZ 2011

"أَللّٰهُمَّ مُصَغِّرَ الْكَبِيرِ وَمُكَبِّرَ الصَّغِيرِ صَغِّرْ مَابِي"
“Allâhümme musağğıra´l-kebîri ve mükebbira´s-sağîri Sağğir mâ bî”


“Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah'ım! Bende olanı küçült (yok et)”.


Hz. Peygamberimiz (‘aleyhi’s-salât-ü ve’s-selâm) hanımlarından birinin elinde siğil görünce ona şu duâyı okumasını tavsiye etmiş ve o hanımı o dertten kurtulmuş.

أين أجد ترجمة هذا الراوي محمد بن عبد الغفار الزرقاني يروي عن عمرو بن علي وعنه علي بن محمد بن عامر حديث ــ قولي:

"أَللّٰهُمَّ مُصَغِّرَ الْكَبِيرِ وَمُكَبِّرَ الصَّغِيرِ صَغِّرْ مَابِي"

رواه البخاري ومسلم وروى ابن السني عن بعض أزواج النبي قالت: دخل علي رسول الله وقد خرج في أصبعي بثرة فقال: عندك ذريرة ؟ قلت نعم  قال: ضعيها عليها وقولي: "أَللّٰهُمَّ مُصَغِّرَ الْكَبِيرِ وَمُكَبِّرَ الصَّغِيرِ صَغِّرْ مَابِي" أخرجه الحاكم وصححه ووافقه الذهبي.

Hz. Peygamberimiz (‘aleyhi’s-salât-ü ve’s-selâm)'in zevcelerinden birinden rivayet edildiğine göre, o şöyle demiştir: Parmağımda bir sivilce çıkmış olduğu bir zamanda Hz. Peygamberimiz (‘aleyhi’s-salât-ü ve’s-selâm) bana geldi. (Parmağımdan şikâyetimi dinleyince, bana) dedi ki: "Sende zerire (bir nevi kamış kırpıntısı) var mı?" Sonra onu sivilcenin üzerine koydu ve bana, şöyle söyle dedi:

“Allâhümme musağğıra´l-kebîri ve mükebbira´s-sağîri Sağğir mâ bî”

“Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah'ım! Bende olanı küçült (yok et)”. Sonra (sivilcem) sönüp gitti, "

Zerire: Hindistan'dan tıb için getirilen bir nevi kamışın kırpıntısıdır.

وعن بعض أزواج النبي ص دخل عليها – يعني رسول الله ص فقال: عندك ذريرة ؟ قالت نعم. فدعا بها فوضعها على بثر بين أصابع رجليه ثم قال: اللهم مصغر الكبير ومكبر الصغير أطفئها عني فطفئت” رواه الإمام أحمد وقال الهيثمي في مجمع الزوائد إسناد رجاله رجال الصحيح عدا مريم بنت إياس فهي مقبولة.

أدعية المرض:
كان الرسول صلى الله عليه وسلم إذا مرض يضع يده على ما يألمه من جسده ، ثم يقول: بسم الله ( ثلاثا)، ثم يقول سبع مرات: ((أعوذ بعزة الله وقدرته من شر ما أجد وأحاذر)) وإذا كان في جسمه بثرة أو جراحة: يقول: (اللهم مصغر الكبير ، ومكبر الصغير ، صغر مابي) وإذا أراد أن يرقي مريضا يقول: (( اللهم رب الناس، أذهب البأس، واشف أنت الشافي، لا شفاء إلا شفاؤكـ، شفاء لا يغادر سقما)) ويقول: ((أسأل الله العظيم، رب العرش العظيم، أن يشفيك)).

ÇIBAN YARA VE SİVİLCELER İÇİN DUA

 Herhangi bir yara, çıban veya buton üzerine yedi gün yedişer kere aşağıdaki ayetler okunur. Allah-ü Te’âlâ-nın izni ile; eğer yara, olmuş ise çok kısa zamanda delinip akar olmamış ise kurur gider;

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
سَنَسِمُهُ عَلَى الْخُرْطُومِ (16) اِنَّا بَلَوْنَاهُمْ كَمَا بَلَوْنَا اَصْحَابَ الْجَنَّةِ اِذْ اَقْسَمُوا لَيَصْرِمُنَّهَا مُصْبِحِينَ (17) وَلَا يَسْتَثْنُونَ (18) فَطَافَ عَلَيْهَا طَائِفٌ مِنْ رَبِّكَ وَهُمْ نَائِمُونَ (19) فَاَصْبَحَتْ كَالصَّرِيمِ (20)  

16.       Biz yakında onun burnu üzerine damga basacağız.

17.       Şüphesiz biz, vaktiyle “bahçe sahipleri”ne belâ verdiğimiz gibi, onlara (Mekkeli inkârcılara) da belâ verdik. Hani o bahçe sahipleri, sabah erkenden (fakirler gelmeden) bahçenin ürünlerini devşirmeye yemin etmişlerdi.

18.       (Bunu tasarlarken) istisna da yapmıyorlardı. (“İnşaallah” demiyorlardı.)

19.       Nihayet onlar uykuda iken Rabbinden bir afet (ateş) bahçeyi sardı.

20.       Böylece bahçe, (anızı) yakılmış toprağa döndü.[1]


TEMRE-TEMRU DUÂSI

ÇIBAN YARA VE SİVİLCELER İÇİN DUÂ

Herhangi bir yara, çıban veya buton üzerine yedi gün yedişer kere aşağıdaki ayetler okunur. Allâh-ü Te’âlâ-nın izni ile eğer yara, olmuş ise çok kısa zamanda delinip akar olmamış ise kurur gider;

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

﴿ سَنَسِمُهُ عَلَى الْخُرْطُومِ ﴿١٦﴾ اِنَّا بَلَوْنَاهُمْ كَمَا بَلَوْنَا اَصْحَابَ الْجَنَّةِ اِذْ اَقْسَمُوا لَيَصْرِمُنَّهَا مُصْبِح۪ينَ ﴿١٧﴾ وَلَا يَسْتَثْنُونَ ﴿١٨﴾ فَطَافَ عَلَيْهَا طَٓائِفٌ مِنْ رَبِّكَ وَهُمْ نَآئِمُونَ ﴿١٩﴾ فَاَصْبَحَتْ كَالصَّر۪يمِ ﴿٢٠﴾ [سورة القلم:٦٨/١٦-٢٠]

16. “Biz yakında onun burnu üzerine damga basacağız.

17. Şüphesiz biz, vaktiyle “bahçe sahipleri”ne belâ verdiğimiz gibi, onlara (Mekkeli inkârcılara) da belâ verdik. Hani o bahçe sahipleri, sabah erkenden (fakirler gelmeden) bahçenin ürünlerini devşirmeye yemin etmişlerdi.

18. (Bunu tasarlarken) istisna da yapmıyorlardı. (“İnşâallâh” demiyorlardı.)

19. Nihayet onlar uykuda iken Rabbinden bir afet (ateş) bahçeyi sardı.

20. Böylece bahçe, (anızı) yakılmış toprağa döndü.[1]

TEMRE İÇİN

1-        Terme üzerine hafifçe dokunarak iğne ucu ile Zuhrûf Sûresi 43/79. Âyet-i Kerîme’si yazılırsa Bi-İznillâh-i Te’âlâ şifâ bulur.

2-        ﴿ أَمْ أَبْرَمُوا أَمْرًا فَإِنَّا مُبْرِمُونَ  (Yoksa (gerçeği kabul etmeme konusunda) bir işe kesin karar mı verdiler? Şüphesiz biz de (onları cezalandırmakta) kararlıyız.) Temre olan yer bir çöp ile dıştan içe doğru dâire şeklinde çizilerek yukardaki Âyet-i Kerîme bir nefeste 7 kere olmak üzere 7 kere (toplam:49) okunur.

3-        Kalem Sûresi 16-20. Âyet-i Kerîme’ler 7 defâ okunur. Her okuyuşta 20. Âyet-i Kerîme
﴿ فَاَصْبَحَتْ كَالصَّر۪يمِ defâ tekrar edilir ve temreye üflenir. Buna yedi gün devâm edilir.



[1] Kalem Sûresi, 68/16-20.




[1] Kalem Sûresi, 68/16-20.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder