3 Nisan 2014 Perşembe

PAZARTESİ GÜNÜNÜN DUÂSI--- دعــــاء يـــوم الاثنــيــن


Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. (O, Rahmân ve O, Rahîm olan Allâh (c.c.)’ın adıyla).

PAZARTESİ GÜNÜNÜN DUÂSI


بسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

الحَمْدُ للّهِ ِ الَّذِي لَمْ يُشْهِدْ أَحَداً حِينَ فَطَرَ السَّماواتِ وَالاَرْضَ ، وَلا اتَّخَذَ مُعِيناً حِينَ بَرَأَ النَّسَماتِ . لَمْ يُشارَكْ فِي الاِلهِيَّةِ ، وَلَمْ يُظاهَرْ فِي الوِحْدانِيَّةِ . كَلَّتِ الاَلْسُنُ عَنْ غايَةِ صِفَتِهِ وَالعُقُولُ عَنْ كُنْهِ مَعْرِفَتِهِ ، وَتَواضَعَتِ الجَبابِرَةُ لِهَيْبَتِهِ ، وَعَنَتِ الوُجُوهُ لِخَشْيَتِهِ ، وَانْقادَ كُلُّ عَظِيمٍ لِعَظَمَتِهِ . فَلَكَ الحَمْدُ مُتَواتِراً مُتَّسِقاً ومُتَوالِياً مُسْتَوْسِقاً وَصَلَواتُهُ عَلى رَسُولِهِ أَبَداً وَسَلامُهُ دائِماً سَرْمَداً . اللّهُمَّ اجْعَلْ أَوَّلَ يَوْمِي هذا صَلاحاً وَأَوْسَطَهُ فَلاحاً وَاَّخِرَهُ نَجاحاً ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ يَوْمٍ أَوَّلَهُ فَزَعٌ ، وَأَوْسَطُهُ جَزَعٌ وَاَّخِرُهُ وَجَعٌ . اللّهُمَّ إِنِّي اسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ نَذْرٍ نَذَرْتُهُ وَكُلِّ وَعْدٍ وَعَدْتُهُ ، وَكُلِّ عَهْدٍ عاهَدْتُهُ ثُمَّ لَمْ أَفِ بِهِ ، وَأَسأَلُكَ فِي مَظالِمِ عِبادِكَ عِنْدِي فَأَيُّما عَبْدٍ مِنْ عَبِيدِكَ أَو أَمَةٍ مِنْ إِمائِكَ كانَتْ لَهُ قِبَلِي مَظْلِمَةٌ ظَلَمْتُها إِيّاهُ فِي نَفْسِهِ ، أَوْ فِي عِرْضِهِ أَوْ فِي مالِهِ أَوْ فِي أَهْلِهِ وَوَلَدِهِ ، أَوْ غيْبَةٌ اغْتَبْتُهُ بِها ، أَوْ تَحامِلٌ عَلَيْهِ بِمَيْلٍ أَوْ هَوَىً أَوْ أَنَفَةٍ أَوْ حَمِيَّةٍ أَوْ رِيأٍ أَوْ عَصَبِيَّةٍ غائِباً كانَ أَوْ شاهِداً أَوْ حَيّاً كانَ أَوْ مَيِّتاً ، فَقَصُرَتْ يَدِي وَضاقَ وُسْعِي عَنْ رَدِّها إِلَيْهِ والتَحَلُّلِ مِنْهُ ، فَأَسْأَلُكَ يامَنْ يَمْلِكُ الحاجاتِ وَهِي مُسْتَجِيبَةٌ لِمَشِيَّتِهِ وَمُسْرِعَةٌ إِلى إِرادَتِهِ أَنْ تُصَلِّيَّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَأَنْ تُرْضِيَهُ عَنِّي بِما شِئْتَ ، وَتَهَبَ لِي مِنْ عِنْدِكَ رَحْمَةً إِنَّهُ لاتَنْقُصُكَ المَغْفِرَةُ ولاتَضُرُّكَ المَوْهِبَةُ ، ياأَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ اللّهُمَّ أَوْلِنِي فِي كُلِّ يَوْمِ اثْنِينِ نِعْمَتَيْنِ مِنْكَ ثِنْتَيْنِ : سَعادَةَ فِي أَوَّلِهِ بِطاعَتِكَ ، وَنِعْمَةً فِي اَّخِرِهِ بِمَغْفِرَتِكَ ، يامَنْ هُوَ الاِلهُ وَلا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ سِواهُ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile

Övgü Allah’a mahsustur. O, gökleri ve yeri yarattığı zaman hiç kimseyi şahit tutmadı. Canlıları yarattığında kendisine yardımcı almadı. İlahlığında ortağı yoktur. Birliğinde yardımcıya ihtiyacı yoktur. Diller O’nu hakkıyla tarif etmekten acizdir. Akıllar O’nun zatını tarif edemezler. Zorbalar O’nun heybeti karşısında boyun eğerler. Yüzler O’nun korkusundan yere kapanır. Bütün büyükler O’nun azameti karşısında teslim olur. Öyleyse tüm övgüler daima, sürekli ve kamil olarak Sana mahsustur. Allah’ın özel rahmet ve selamı daima Peygamber’in üzerine olsun. Allah’ım! Bugünümün evvelini kısmetli, ortasını doğru ve sonunu semereli kıl.

Allah’ım! Evveli korkulu ve tahammül edilmez olan, ortası iniltili ve figanlı, sonu dertli ve zahmetli olan bir günden Sana sığınıyorum.

Allah’ım! Adadığım adak, verdiğim vaad ve yaptığım her ahde vefa etmediysem Senden mağfiret diliyorum. Allah’ım! Boynumda hakları olan kulların hakları hususunda Senden yardım istiyorum. İster kadın olsun, ister erkek, herhangi bir kulunun canına, haysiyetine, malına veya ailesine zulmetmişsem yada heva ve heves, hased, riya veya gazab üzerine kullarından birine, huzurunda veya gıyabında, hayatında veya öldükten sonra fenalıkta bulunmuşsam veya gıybetini etmişsem, eğer o hakkı telafi etmeye veya sahibinden helallik almaya vaktim yetmezse veya sahibine ulaşamazsam, ey hacetleri yerine getiren Allah ve ey hacetler O’nun iradesi ile icabete ulaşan ve anında tahakkuk bulan Allah; Senden Muhammed (s.a.a) ve Ehl-i Beyt’ine salavat göndermeni ve boynumda hakkı olan kulunu dilediğin şekilde benden hoşnut etmeni istiyorum.

Allah’ım! Kendi katından üzerime Rahmet yağdır. Gerçekten, mağfiretin Senden bir şey eksiltmez, bağışın Sana zarar vermez, ey merhametlilerin en merhametlisi. Allah’ım! Her pazartesi günü bana iki nimet ihsan eyle. Evvelinde Sana itaat etme mutluluğu ve sonunda mağfiretine nail olma nimeti ver. Ey yegane Mabud! Günahları bağışlayan yalnız O’dur.Allah’ım! Kendi katından üzerime Rahmet yağdır. Gerçekten, mağfiretin Senden bir şey eksiltmez, bağışın Sana zarar vermez, ey merhametlilerin en merhametlisi. Allah’ım! Her pazartesi günü bana iki nimet ihsan eyle. Evvelinde Sana itaat etme mutluluğu ve sonunda mağfiretine nail olma nimeti ver.

Ey yegane Mabud! Günahları bağışlayan yalnız O’dur.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder