16 Aralık 2012 Pazar

HZ. PEYGAMBER (S.A.V.)’DEN VÂRİD OLAN İSTİÂZELER---أنواع الاستعاذة المأثورة عن النبي صلى الله عليه وسلم


 
HZ. PEYGAMBER (S.A.V.)’DEN VÂRİD OLAN İSTİÂZELER27
أنواع الاستعاذة المأثورة عن النبي صلى الله عليه وسلم

1- Ey Allâh-ım! Cimrilikten, korkaklıktan sana sığınırım. İhtiyârlığın son sınırına varmaktan (ihtiyârlığın düşkünlüğünden) sana sığınırım. Dünyânın fitnesinden, kabrin azâbından sana sığınırım.

2- Ey Allâh-ım! Kötülüğe götüren tamahkârlıktan, normal olarak istenilmeyen tamahkârlıktan, olacağı ümîd edilmeyen herhangi bir şeyi istemekten sana sığınırım.

3- Ey Allâh-ım! Fayda vermeyen ilim-den, korkmayan kalb-den, kabûl olunmayan duâdan ve doymayan nefis-ten sana sığınırım. En kötü arkadaş olan açlıktan ve hıyânetten sana sığınırım. Çünkü hıyânet kişinin gizlediği en kötü şeydir. Tembellik, cimrilik, korku ve fazla ihtiyârlıktan sana sığınırım. Şuuru kaybedercesine ihtiyâr olup hayâtın en güç dönemine varmaktan,

4- Deccâl’in fitnesinden ve kabir azâbından sana sığınırım. Hayat ve ölümün fitnesinden sana sığınırım. Ey Allâh-ım! Senden yalvaran kalbler, itaat edip tevâzu’ gösteren ve tevbe ile yoluna dönüş yapan fertler olmayı istiyoruz. Ey Allâh-ım! Bol rahmetinden, rahmetini gerektiren şeylerden, her günâhdan uzak kalmayı, her iyilikten ganîmet elde etmeyi, cennet ile muzaffer olmayı ve ateşten kurtulmayı senden istiyorum.

5- Ey Allâh-ım! Helâk olmaktan sana sığınırım. Üzüntüden, boğulmaktan ve yıkıntılar altında kalıp ölmekten sana sığınırım. Dünyâ peşinde ölmekten sana sığınırım.

6- Ey Allâh-ım! Bildiklerimin ve bilmediklerimin şerrinden sana sığınırım. Ey Allâh-ım! Beni ahlâkın kötülerinden, amelin münkerinden, devâ ve hevâların düşüklerinden koru!.. Ey Allâh-ım! Ben belânın yorgunluğundan, şekâvetin yetişmesinden, kazânın kötülüğünden ve düşmanların sevinmesinden sana sığınırım.

7- Ey Allâh-ım! Küfürden, borç ve fakirlikten sana sığınırım. Cehennem azâbından ve Deccâl fitnesinden sana sığınırım.

8- Ey Allâh-ım! Kulağımın, gözümün, dilimin, kalbimin ve şehvetimin şerrinden sana sığınırım.

9- Ey Allâh-ım! Devâmlı komşum olan kötü komşunun şerrinden sana sığınırım. Ey Allâh-ım! Kalbin katılaşmasından, gafletten, ihdiyaçtan, zillet ve meskenet28ten sana sığınırım. Küfürden, fâsıklıktan, hakka muhâlefet etmekten, münâfıklıktan, kötü ahlâktan, rızık darlığından, şöhretten, riyâdan sana sığınırım. Hakkı dinlememekten, dilsiz olmaktan, deli olmaktan, kör olmaktan, cüzzamlı olmaktan, âzaların titremesinden, alalık ve benzeri kötü şeylerden sana sığınırım.

10- Ey Allâh-ım! Ni’metinin zevâlinden, âfiyetin gidib de yerini hastalıklara bırakmasından, ânî olarak gelen azâbından ve öfkenin bütün sebeblerinden sana sığınırım. Ey Allâh-ım! Ateşin azâbından, onun fitnesinden, kabrin azâb ve fitnesinden sana sığınırım.

11- Zenginliğin ve fakirliğin fitnesinin şerrinden, ‘Yalancı Deccâl’-in fitnesinin şerrinden sana sığınırım. Borç yükünden, günâh -lar- dan sana sığınırım.

12- Ey Allâh-ım! Doymayan nefis-ten, ürpermeyen (korkmayan) bir kalb-den, fayda vermeyen ilim-den, kabûl edilmeyen bir duâ-nın (şerrinden) faydası olmayan bir namaz-dan, sana sığınırım. Ey Allâh-ım! Kötü bir ömür sürmekten, üzüntünün şerrinden, göğsün fitnesinden sana sığınırım.

13- Ey Allâh-ım! Borç atında ezilmekten, -borçlar-ın bana gâlib galmesinden-, düşmanımın bana gâlib gelip sevinmesinden sana sığınırım.

14- Allâh-ü Te’âlâ (c.c) peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (s.a.v.)’e, âl’i-ne ve ashâbına rahmet deryâlarını boşaltsın ve onları her türlü kötülüklerden emîn kılsın! 
 




 
----------------------------------------------------------------------------------
27)         İstiâze: “Eûzü Besmele” okuyarak Allâh-ü Te’âlâ-ya sığınmak.
28         MESKENET: Miskinlik. Tembellik. Uyuşukluk. Bitkinlik. Beceriksizlik. Fakirlik. Yoksulluk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder