14 Mayıs 2011 Cumartesi

HER HAYIRLI MURÂDIN HÂSIL OLMASI İÇİN DUÂ

MURÂDIN HÂSIL OLMASI İÇİN ÖĞRETTİĞİ DUÂ


Ca’fer-i Sâdık (r.a.)’ın, Murâdın Hâsıl Olması İçin Öğrettiği Duâ
Rivâyet olunduğuna göre Ca’fer-i Sâdık (r.a.) kölesi Nâfid (r.a.)’de: --- “Ey Nâfid! Bir işinin olması husûsunda bir mektup yazdığın zaman, kâğıdın başına şu kelimeleri yaz:
روي عن الامام الصادق عليه السلام انه قال الى نافذ :اذا كتبت رقعة او كتابا فيه حاجة واردت ان تنجح حاجتك التي تريد فاكتب في راس الورقة بقلم بغير مداد: "بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ، إِنَّ اللّٰهَ وَعَدَ الصَّابِر۪ينَ الْمَخْرَجَ عَمَّا يَكْرَهُونَ وَالرِّزْقَ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُونَ جَعَلَنَا اللّٰهُ وَإِيَّاكُمْ مِنَ اللَّذ۪ينَ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ)" قال نافذ : قد كنت افعل ذلك مرارا فتنجح حوائجي وذكر ان ذلك يكتب لارادة سرعة قضاء الحاجة.
‘Rahmân ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla! Allâh-ü Te’âlâ sabredenlere istemedikleri her şeyden kurtuluş ve ummadıkları yerden rızık vaad etmiştir. Allâh-ü Te’âlâ bizi ve sizi korkudan ve üzüntüden kurtarılmış kullarından eylesin’ demiş, kölesi Nâfid (r.a.)’da: “Ben her zaman böyle yapardım ve isteklerim gerçekleşirdi” diye anlatmıştır.[1]


[1] Kasr-ı Ârifân dergisi, Sayı:44, Mayıs 2011. (Mümin eş-Şeblencî, Nûru’l-Ebsâr fî menâkıbı âl-i Beytî’l-Muhtâr, sh:344.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder