9 Kasım 2012 Cuma

AŞÛRÂ GECESİ NAMAZI:


AŞÛRÂ GECESİ NAMAZI:



Her rek’atta Fâtiha Sûresi’nden sonra üç kere İhlâs Sûresi okunarak 100 (yüz) rek’at kılınır. Namazdan sonra yetmiş kere:

"سُبْحَانَ اللّٰهِ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ وَلٰٓا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَكْبَرُ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِا للّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظ۪يمِ."

“Bütün tenzihler Allâh’a âittir. Bütün hamdler Allâh’a mahsûstur. Allâh’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Allâh her şeyden büyüktür. O en büyük ve en yûce olan Allâh’ın yardımı olmadan hiçbir ibâdete kuvvet ve hiçbir günahtan dönüş imkânı yoktur”

Teşbîhi zikredilir. Sonra 70 (yetmiş) kere istiğfâr edilir, daha sonra da yetmiş kere salevât okunur.

“Ravzatü’l-Ulemâ” isimli eserde zikrolunduğu veçhile Ümmü’l-Mü’minîn Hz.Âişe (r.anhâ)’dan rivâyet olunduğu üzere: --- “Bu namazı kılan kişi öldüğü zaman kabri misk ve anberle doldurulur, kabre konan herkesin tüyleri dağılır ama bu namazı kılanın kabrinde tüyleri dâhi bozulmaz. Kabrinden çıkartıldığı zaman yüzü dolunay gecesi gibi nurlu olur ve kocasının evine hazırlanıp götürülen gelin gibi cennete götürülür.”[1]



[1] Kasr-ı Ârifân dergisi, Sayı:39, aralık 2010, (Muhammed ibn-i Hatîrüddîn, el-Cevâhiru’l-Hams, sh:49; Seyyîd Ali Zâde, Şerh-u Şir’ati’l-İslâm, sh:217.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder