9 Kasım 2012 Cuma

MUHARREM AYI VE AŞÛRÂ---DUÂLAR VE ZİKİRLER SENE SONU VE SENE BAŞI DUÂLARI


MUHARREM AYI VE AŞÛRÂ


DUÂLAR VE ZİKİRLER SENE SONU VE SENE BAŞI DUÂLARI

Bu vesilesiyle tüm müslümanların seneyi, rahmet ve mağfiretle kapatmalarını Mevlâ-i Müte’âlimiz’den niyaz eder ve her birerlerinin yeni hicri yıllarını tebrik ederim.

Allâh-ü Te’âlâ’nın, kulları hakkındaki yıllık hesap defteri hicri yılın başında açılıp sonunda kapatılır.

 












Hz. Enes (r.a.) anlatıyor:  “Rasûlüllâh (aleyhi’s-salâtü ve’s-selâm) buyurdular ki: --- “Kulun gündüz veya gece amelini yazan hafaza melekleri, yazdıklarını Allâh’a yükseltirler. Allâh sahifenin baş ve son kısmını hayırlı bulursa, meleklere şöyle der: “Sizi şâhid kılıyorum, ben kulumun sahifesinin iki tarafı arasında kalan kısmını mağfiret ettim.”[1] buyurmaktadır.

Bundan dolayı hepinizin sene sonu ve sene başı duâlarını ihmâl etmemeniz âhiretimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Allâh rızâsı için sizden istirhamımız sevdiklerinizi de bu duâları okumaya teşvik ederek, onların da senelik hesâbı mağfiretle kapatmalarına ve bir yıl boyunca şeytandan korunmalarına yardımcı olmanızdır.
أَلدَّآلُّ عَلَى الْخَيْرِ كَفَاعِلِه۪.
Şu Hadîs-i Şerîfi’de unutmamalıyız ki: “Bir hayra delâlet eden o hayrı yapan gibidir.”[2]


Bu duâların Arapça lafızlarının okunması efdal olandır. Ama okuyamayanlar bir bilene okutturup onu takip edebilirler. Buna da imkan bulamayanlar aşağıda yazılan manayı okuyabilirler. Çünkü namaz dışında Türkçe duâ ve zikir caiz görülmüştür.


[1] Kütüb-i Sityte, 13/277-278. (Tirmizî, Cenâiz: 9, no: 981.)
[2] Müslim, İmâre:18, no: 5007, 6/41.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder