18 Mayıs 2015 Pazartesi

---- MUHAMMED MURSÎ--- MAHKEMEDE KONUŞMASI--- 18.05.2015---محمد مرسي.---اَلْقُرْاٰنُ دُسْتُورُنَا،

---- MUHAMMED MURSÎ--- MAHKEMEDE KONUŞMASI--- 18.05.2015---محمد مرسي.---اَلْقُرْاٰنُ دُسْتُورُنَا،

 
"Ölümüm şehâdetim, sürgün edilmem hicretim, hapis edilmem halvetim-dir!"

SÜLEYMAN ŞAH (RH.A.)

HALVET: Yalnızlık. Tek başına kalmak. Tenhaya çekilme. Gizlilik. Tasavvufta; Yüce Allâh-ü Te’âlâ ile berâber olma…


"اَلْقُرْاٰنُ دُسْتُورُنَا، وَالرَّسُولُ زَع۪يمُنَا، وَالْجِهَادُ سَب۪يلُنَا، وَالْمَوْتُ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ أَسْمٰى أَمَان۪ينَا، وَفَوْقَ كُلِّ ذٰلِكَ اَللّٰهُ غَايَتُنَا." محمد مرسي.
"اَلْقُرْاٰنُ دُسْتُورُنَا، وَالرَّسُولُ زَعيمُنَا، وَالْجِهَادُ سَبيلُنَا، وَالْمَوْتُ في سَبيلِ اللّٰهِ أَسْمٰى أَمَانينَا، وَفَوْقَ كُلِّ ذٰلِكَ اَللّٰهُ غَايَتُنَا."

MUHAMMED MURSÎ: --- “Anayasamız Kur’ân-ı Kerîm’dir, Önderimiz Rasûlüllâh (sallellâh-ü ‘aleyh-i ve sellem) dir, Yolumuz Cihâd-dır, Allâh (c.c.) yolunda ölmek en büyük gâyemizdir...”  


 

















18 May 2015 tarihinde yayınlandı
Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin Son Konuşması

'ALLAH BİZE YETER, O NE GÜZEL VEKİLDİR'

"Onlar, Allah'tan gelen nimet ve keremin; Allah'ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler. Kendileri savaşta yara aldıktan sonra Allah ve Peygamberin çağrısına koşanlara, hele onlardan iyilik edip sakınanlara büyük ecir vardır. Bir kısım insanlar, müminlere: «Düşmanlarınız olan insanlar, size karşı asker topladılar; aman sakının onlardan!» dediklerinde bu, onların imanlarını bir kat daha arttırdı ve «Allah bize yeter. O ne güzel vekîldir!» dediler.Bunun üzerine, kendilerine hiçbir fenalık dokunmadan, Allah'ın nimet ve keremiyle geri geldiler. Böylece Allah'ın rızasına uymuş oldular. Allah büyük kerem sahibidir.İşte o şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Şu halde, eğer iman etmiş kimseler iseniz onlardan korkmayın, benden korkun. (Al-i İmran Suresi 171 - 175.Ayetler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder