11 Haziran 2012 Pazartesi

KUR’ÂN-I KERÎM TİLÂVETİNDEN ÖNCE OKUNACAK DUÂ--- دعاء قبل تلاوة القرآن الكريم ...



... دعاء قبل تلاوة القرآن الكريم ...


"أَللّٰهُمَّ بِالْحَقِّ أَنْزَلْتَهُ وَبِالْحَقِّ نَزَلَ * أَللّٰهُمَّ عَظِّمْ رَغْبَت۪ي ف۪يهِ، وَاجْعَلْهُ نُورًا لِبَصَر۪ي، وَشِفَآءً لِصَدْر۪ي وَذَهَابًا لِهَمّ۪ي وَغَمّ۪ي وَحُزْن۪ي * أَللّٰهُمَّ زَيِّنْ بِه۪ لِسَان۪ي وَجَمِّلْ بِه۪ وَجْه۪ي، وَقَـوِّ بِه۪ جَسَد۪ي وَحَىِّ بِه۪ رُوح۪ى، وَثَقِّلْ بِه۪ م۪يزَان۪ي، وَارْزُقْن۪ي حَقَّ تِلَاوَتِه۪ وَقَوِّن۪ى عَلٰى طَاعَتِكَ أٰنَآءَ اللَّيْلِ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ، وَاحْشُرْن۪ي مَعَ (مِنَ) النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ (وَعَلٰى) أٰلِهِ (الْاَطْهَارِ) الْاَخْيَارِ الْاَبْرَارِ *.(أٰم۪ينَ) (وَأَصْحَابِهِ النُّجَبَآءِ الْاَبْرَارِ ... وَصَلَّى اللّٰهُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى أٰلِه۪ وَصَحْبِه۪ وَسَلَّمَ".

Kur'ân Ayı Olan Ramazân Yaklaşıyor. Dolayısıyla Kur'ân-ı Kerîm Hatimleri Başlayacak.

 

KUR’ÂN-I KERÎM TİLÂVETİNDEN ÖNCE OKUNACAK DUÂ


OKUNUŞU: “Allâhümme bi’l-hakk-ı enzeltehû ve bi’l-hakkı nezel, Allâhümme ‘azzım rağbetî fîh-i, vec’alh-ü nûra’l-li besarî, ve şifâe’l-li sadrî, ve zihâbe’l-li hemmî ve ğammî ve huznî, Allâhümme zeyyim bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve gavvi bihî cesedi, ve hayyi bihî rûhî, ve sekkıl bihî mîzânî, verzügnî hakka tilâvetihî ve gavvinî ‘alâ dâ’atike ênê elleyli ve edrâfennehêri vehşurnî me’an-nebiyyi Mühammed’in sallellâh-ü ‘aleyh-i ve selleme êlih‘i-l ehyâr’il-ebrâr.” “Ve eshâbihi’n-nücebâ’i-ebrâr… Ve sallellâh-ü ‘alâ seyyidinâ Mühammed’in ve ‘alâ êlihî ve sahbihî ve sellem.”

MÂNÂSI: Ey Allâh’ım!.. Sen O’nu (Kur’ân-ı Kerîm’i) hakk ile indirdin. (gönderdin.) O’da (Kur’ân-ı Kerîm’de)hakk ile indi.
 

         Ey Allâh’ım!.. Kur’ân-ı Kerîm’e olan rağbetimi artır. O’nu gözlerim için n’ur, göğsüm için şifâ kıl. Derdimi, tasamı ve hüznümü O’nunla (Kur’ân-ı Kerîm’le) gider.
 

                Ey Allâh’ım!.. O’nunla (Kur’ân-ı Kerîm’le) dilimi süsle, yüzümü güzelleştir, cesedimi kuvvetlendir, rûhumu dirilt, mîzânımı (sevâblarımı) ağırlaştır, Kur’ân-ı Kerîm’i hakkıyla okumakla beni rızıklandır, gece gündüz saatlerinde, Sana itaat etmek için beni güçlü kıl. Beni Peygamber Efendimiz sallellâh-ü ‘aleyh-i ve sellem ve seçkin âilesiyle berâber haşret. (Necib ve takvâ sâhibi arkadaşlarıyla (haşret…) Ve Allâh-ü Teâlâ Peygamber Efendimiz’e, Âl’i-ne ve Eshâbına salâtü selâm etsin.) Âmîn!..
 

كَانَ عُمَرُ (رضى الله عنه) إِذّا أَخَذَ يَتْلُو الْقُرْأٰنَ يَقُولُ:

Hz. Ömer (r.a.) Kur’ân-ı Kerîm okumaya başlayınca, Önce Kur’ân-ı Kerîm’i öper, bağrına basar ve şunu söylerdi:

(هٰذَا عَهْدُ رَبّ۪ى وَمَنْشُورُ رَبّ۪ى)

--- “Bu benim Rabbim’in ahdi (sözleşmesi), ve menşuru (divân-ı, defteri) dir.” Derdi.[1]


Kur’ân-ı Kerîm Okumaya Başlamadan Evvel Bu Duâyı Okursanız, Her Harfine 50.000 Sevâb Veriyor Mevlâm!..





[1] Rûhu’l-Fürkân, 1/41. (İhyâ Şerh-i İthâf, 4/467.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder